Annons

Rekordstort intresse för Ystadbostäders nya lägenheter

Ystad • Publicerad 11 maj 2005

Det är byggboom i Ystad. Inom ett par år ska kommunala Ystadbostäder ha ett par hundra nya lägenheter klara. Och intresset för dem är rekordstort. Över 800 personer kan tänka sig att bo i de 40 nya lägenheter som planeras i Västra Sjöstaden. Bostäderna ska börja byggas i höst och planeras att stå färdiga för inflyttning i november 2006.

I höst planerar Ystadbostäder och Peab också att börja bygga lägenheter ute på regementsområdet. I april 2007 ska de första 50 lägenheterna vara klara, och i april året därpå de andra 50.

Annons

Ett tredje projekt som också kan komma i gång i höst är ombyggnationen av Teliahuset till lägenheter. Samtidigt byggs tre nya radhus och en ny fastighet med två lägenheter intill Teliahuset. Inflyttning är planerad till november 2006.

Lika billiga byggen som i kvarteret Grundström räknar inte Ystadbostäder med den här gången. Byggkostnaderna har gått upp och hyran för lägenheterna i regementsområdet beräknas till 1100 kronor kvadratmetern och i Västra Sjöstaden till 1050 kronor kvadratmetern.

I det senare området får hyresgästerna stor möjlighet att själva påverka lägenheternas utformning. Ystadbostäder har skickat ut en enkät till de 900 som företaget har i sin bostadskö. 400 har svarat att de kan tänka sig att bo i Västra Sjöstadshusen, och också sagt hur de vill att lägenheterna ska se ut.

Ytterligare 400 enkätsvar har kommit in genom annonser i dagspressen.

Ystadbostäder har nu en stor databas med synpunkter att utgå ifrån när man planerar framtida bostäder. Det kan handla om hur stora lägenheterna ska vara, om de ska ha balkong, och så vidare.

Risken att efterfrågan på bostäder i Ystad skulle minska bedömer Ystadbostäder som liten.

Anna Maria Erling

Ystad
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons