Revisor varnas av nämnd

En revisor i Ystad meddelas en varning av Revisorsnämnden. Detta sedan flera brister uppdagats i mannens verksamhet.
Ystad • Publicerad 30 september 2009

Det var efter en kvalitetskontroll av totalt tre olika uppdrag som Revisorsnämnden beslutade att titta närmare på Ystadsrevisorns arbete och rutiner.

Kontrollantens rapport visade nämligen på ett flertal brister. Bedömningen gjordes också att mannen inte kan anses bedriva verksamheten enligt god revisorssed.

Och revisorsnämndens efterföljande utredning drar i samma riktning. Nämnden pekar bland annat på bristfällig dokumentation och otillräckliga granskningar.

Ystadsrevisorn ska vidare ha daterat revisionsberättelser innan granskningsarbetet avslutats och underlåtit att påtala saknaden av viss information i förvaltningsberättelserna.

Revisorsnämnden konstaterar sammanfattningsvis att mannen i flera avseenden åsidosatt sina skyldigheter som revisor. För detta meddelas han nu en varning.

Ann-Louise Olander
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.