Rita har förnyat sin restaurang

Rita Nilsson tycker inte om att göra något halvdant. Så när det var dags att renovera den egna restaurangen, La bella vita, slängde hon ut allt – utom baren.
Ystad • Publicerad 2 februari 2007
Foto: 

– Bakom och runtomkring renoverar vi, men baren, den behåller jag. Den är handmelerad och så himla fin, säger Rita Nilsson som äger La bella vita.

Hon sitter vid restaurangens just nu enda bord. Det luktar nymålat och golvet är täckt av plast och kartongbitar.

I en dryg månad har ansiktslyftningen av Bella vita varit i full gång. Bakom förtäckta fönster har möbler åkt ut, stolar klätts om och väggar klätts med nya tapeter.

– Men nu har jag plockat ner papperet från fönsterna, det är trevligare om folk kan titta in och se vad jag håller på med, säger Rita Nilsson.

Efter åtta år i restaurangen tyckte hon att det dags att förnya lokalerna. Det som fick henne att göra slag i saken var när Foffos renoverades inför öppningen av Bröderna M, den restaurang på Hamngatan som hennes två söner driver. – Där blev så fint och en dag sa jag bara, nej nu ska jag också renovera. Man kan inte så och stampa på samma ställe alltid, säger Rita Nilsson.

För dagen står det ensamma bordet där det ska bli en så kallad enoteca, en vinbar, med en flygel där gästerna ska kunna drömma sig bort till sydligare breddgrader. Men när restaurangen nyöppnar, står det mer än italienskt på menyn. Rita Nilsson planerar att utöka köket till att omfatta även sydeuropeisk mat.

– Det blir en del spanskt och franskt också. Pastan kommer att finnas kvar men i färre varianter, jag byter ut menyn ofta i stället.

När Bella vita nyöppnar den 16 februari ska restaurangen också hålla öppet dagtid.

– Det blir inte lunch men det är öppet när affärerna är öppna.

Malin Perlheden

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.