Rögla slakteri hotas av vite

Jordbruksverket vill att länsrätten dömer ut ett vite på 3 000 kronor mot Rögla slakteri. Anledningen är att slakteriet inte lämnat in rapportering för vecka 26 till Jordbruksverket i tid, i stället för den 2 juli kom uppgifterna in den 3 juli.
Ystad • Publicerad 3 september 2009

– Vi skickar rapporten varje tisdag och det kan hända att posten är sen, säger Jan Andersson, ägare till Rögla slakteri.

– Det är inte så roligt att få vite, fortsätter han.

Jordbruksverket för ett slaktregister där all slakt som slakterierna i Sverige utför registreras. Varje vecka ska slakterierna skicka in en redogörelse över hur många djur som slaktats föregående vecka.

Den 14 juni beslutade Jordbruksverket att förelägga Rögla slakteri ett vite på 3 000 kronor för varje vecka som rapporteringen inte kom in till verket i tid. Slakteriet överklagade det beslutet och nu får länsrätten avgöra.

I fjor dömdes slakteriet av länsrätten att betala ett vite på 9 000 kronor till Jordbruksverket för sen veckorapportering.

Carina Johansson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.