Ryska Sevil tackar Ystad

En glädjestrålande 16-årig rysk flicka kom till Ystad i går. Sevil Ignatova kom för att tacka Nedirafondens styrelse och givmilda ystadsbor för att hon nu kan börja sitt nya liv. Sevil led av svår skolios, opererades i Sverige och är nu helt återställd.
Ystad • Publicerad 28 maj 2004
Ryska flickan Sevil Ignatova ger Nedirafondens styrelseledamot Caroline Jönsson en kram. Bild: Bass Nilsson
Ryska flickan Sevil Ignatova ger Nedirafondens styrelseledamot Caroline Jönsson en kram. Bild: Bass NilssonFoto: 

Tack och hej! Ryska flickan Sevil Ignatova ger Nedirafondens styrelseledamot Caroline Jönsson en kram och hälsar samtidigt till givmilda ystadsbor som hjälpt henne till ett nytt liv. Bilder: Bass Nilsson Nu stundar ett helt nytt liv för 16-åriga Sevil Ignatova, som här kopplar av på det lilla grönområdet vid Salviagatan i Ystad. - Jag har inga som helst smärtor längre. Det är helt underbart, utbrister Sevil efter det att hon kramat om Nedirafondens initiativtagare Kurt Sköld, Ystad. När Sevil kom till Sverige för drygt en månad sedan var hennes ryggrad kraftigt krökt och hon hade nästan alltid smärtor. Den en dag långa operation som hon genomgick på Karolinska sjukhuset i Stockholm innebar att ryggen rätades upp, krökta revben togs bort och två titanstavar opererades in som stöd åt ryggraden. - Hon får nu göra allt utom att springa cyklar och simma. Men redan om ett halvår skall hon kunna syssla med dessa aktiviteter också, berättar tolken Inga Näslund, Stockholm, styrelseledamot i Nedirafonden. Hon och Sevil tog flyget från Stockholm till Köpenhamn och åkte bil till Ystad enbart för att den ryska flickan ville tacka fonden och ystadsborna. Efter smörgåstårta hos Kurt och Karin Sköld på Salviagatan bar det åter iväg till Stockholm. På söndag reser Sevil hem till familjen i Moskva. En av dem som gladdes med Sevil i går var Nedirafondens styrelseledamot Caroline Jönsson, Sövestad, målvakt i svenska damlandslaget i fotboll: - Jag tycker om idén att alla jobbar helt ideellt och att alla insamlade bidrag går direkt till de som får fondens hjälp. Arbetet känns meningsfullt. Det är härligt att se Sevils glädje över sitt nya liv, säger Caroline Jönsson. Fotnot: Nedirafonden har postgiro 901993-6 och webbadress www.nedirafonden.org.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.