Sabotage mot tågtrafiken

Vid två tillfällen på söndagseftermiddagen och kvällen försökte någon eller några personer sabotera tågtrafiken till och från Ystad.
Ystad • Publicerad 31 januari 2002

På rälsen på viadukten vid Gjuteriet skedde sabotageförsöken. - Vid bägge tillfällena har stenar och träpallar lagts ut på rälsen, säger inre befälet Lars Håkansson vid polisen i Ystad. Lokförarna hann stanna sina tåg och kunde själva ta bort stenarna och träpallarna från rälsen. - Vi ser mycket allvarligt på det inträffade. Det kan få katastrofala konsekvenser som tågurspårning om tåget kör på det som ligger på rälsen, säger Lars Håkansson. Enligt polisen kan stenarna komma från stenhuggeriet som ligger intill tågbanan. En hundpatrull genomsökte området intill tågbanan för att finna några eventuellt misstänkta till gärningarna men utan resultat.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.