Sålde sprit till vänner

När polisen slog till mot en mindre lägenhet i centrala Ystad upptäcktes 23 plastdunkar med sammanlagt 115 liter hembränd sprit. Lägenhetsinnehavaren, som nu dömts för alkoholbrotten, berättade i polisförhör att hon dels använde spriten själv och dels sålde spritdunkar till sina kompisar när de var i lägenheten för att ''festa''.
Ystad • Publicerad 20 mars 2002

den 30-åriga kvinnan berättade i Ystads tingsrätt att hon från augusti åÀr 2000 till maj i fjor köpte hembränd sprit tre gånger. Hon ringde till en person som i sin tur ringde till en annan per som bestämde var leveransen skulle ske. Kvinnan tog sig till den avtalade platsen och köpte hembränd sprit för 250 kronor per femlitersdunk. Enligt 30-åringens egna beräkningar köpte hon på detta sätt totalt 155 liter sprit. Denna förvarades i lägenheten i centrala Ystad, där hon bodde ensam. Hon sålde också en del sprit till sina vänner men kan inte ange hur stora kvantiteter det rörde sig om. Försäljningen skedde ofta i samband med att hon och hennes kompisar satt i lägenheten och ''festade''. Priset var då 350 kronor per femlitersdunk. I måndags dömdes hon för brott mot alkohollagen och olovlig försäljning av alkoholdrycker till villkorlig dom med 60 timmars samhällstjänst.

Per Sjöberg per.sjoberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.