Annons

Saluhall på regementet fungerade inte

Drömmen och försöket att skapa en levande saluhall på regementet har gått i kras. Men fastighetsägaren ger inte upp. Han har nya planer på gång.
Ystad • Publicerad 2 mars 2007
Foto: 
Foto: 
Foto: 

– Det är klart att det är tråkigt att det gick så här. Men man var ju tvungen att prova, säger Mustafa Ayalan.

Han planerar nu att dela av saluhallen i två delar. Det ska bli en del på cirka 300 kvadratmeter för de kvarvarande restaurangerna och butiken. Den andra delen på cirka 550 kvadrat-meter är tänkt att byggas om för att hyras ut till kontor eller till en större affärsverksamhet. Arbetet ska förhoppningsvis kunna påbörjas om några månader. Thai, pizza, sushi och en polsk livsmedelsbutik kommer att samsas om det mindre utrymmet.

Annons

– Det kommer att bli mycket trevligare för matgästerna här då, säger Kjell Lethinen som har drivit sushibaren från starten i maj 2005.

Positivt tänkande präglar de få som är kvar. Det gällde även dem som flyttade in för ett år sen.

– Varför skulle det inte gå att sälja vattenpipor här? sa Salem Smesim för ett år sen. Vattenpiporna lyser dock med sin frånvaro i dag.

– Det ska bli en matfest! sa Tommy Helgesson i november 2005. Han var då ordförande för saluhallens handlare. Sen ett halvår tillbaka finns det inte någon ordförande alls. Och festen uteblev.

Tre matställen stängde i onsdags. Ett av dem var Teddans tacobar.

Efter att ha serverat de sista 25 matgästerna, pac-kade Ted Larsson ner det sista från restaurangen. Alla inventarier är redan sålda. Utom spishällen och några barstolar.

Ted Larssons pappa och restaurangens ägare, Dick Larsson, står ändå kvar med skulder efter stängningen. Han fick i dagarna besked om att han har fått avslag på sitt överklagande av kostnader för livsmedelskontroller.

Han är tvungen att betala hela årsavgiften 2007 för de obligatoriska livsmedelskontrollerna. Trots att han bara haft öppet två månader i år.

– Våra kunder har varit jättenöjda och vi har kämpat här i ett år. Men det ligger för långt bort från centrum och det har gett för få kunder, säger Ted Larsson.

Kjell Lethinen har en annan teori om varför affärerna har gått så dåligt i saluhallen. Det var nog fel människor som försökte etablera sig här från början. De trodde att de skulle kunna tälja guld med kniv. Vissa gav upp efter bara ett par veckor. Det är klart att en sådan omsättning på verksamheter ger ett skamfilat rykte, säger han.

Catharina Öberg

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons