Samråd om stugby vid Mälarhusen

Miljö- och byggnadsnämnden har antagit detaljplanen för Nybrostrand 19:85 med flera som omfattar bland annat kvarteren Rödklinten och Blåklinten.
Ystad • Publicerad 2 juli 2002

När det gäller den föreslagna stugbyn på Hagestad 33:18 (Mälarhusgården) blir det nu samråd och utställning av planförslag. Detsamma gäller ett förslag för området sydväst om kvarteret Hein i Ystad som upprättats av White Arkitekters. Enligt bostadsbyggnadsprogrammet för kommunen ska området byggas ut under innevarande och kommande år. Miljö- och byggnadsavdelningen har fått i uppdrag att ställa ut detaljplanen för del av Bellevue 2:15 med flera som ligger norr om kvarteret Grundström. Nämnden har dessutom reviderat ett planförslag för Solbacken 2:13 och 2:14 som innebär att Bostadsrättsföreningen Ystadhus nr 5 kan bygga garage. Slutligen överlämnas detaljplanen för Lilla Tvären 2:3 för antagande av fullmäktige. Förslaget går ut på att bygga fler bostäder i området.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.