unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Sex coronasmittade vårdas i Ystad – två får intensivvård

Antalet personer som vårdas för covid-19 vid Ystads lasarett har fördubblats över helgen. Sex patienter har konstaterats smittade, två av dem får intensivvård.

I fredags vårdades tre personer för covid-19 på sjukhuset i Ystad. Under helgen har lika många tillkommit. Fyra av de inlagda patienterna vårdas på vanlig vårdavdelning medan två av dem tarvar intensivvård – en mer än i fredags.

Under helgen har åtta personer avlidit i Skåne till följd av smittan. Enligt region Skånes senaste rapport har inga fler dödsfall rapporterats från de skånska sjukhuset det senaste dygnet. Dock är det ofta en viss eftersläpning i siffrorna under helgerna. Siffran som gäller är dock 46 döda.

Sammanlagt finns nu 550 personer som konstaterats ha smittan. Av de fem prover som har tagits senaste dygnet har fyra varit positiva. Totalt vårdas i dag 74 personer från Skåne på sjukhus, 22 av dem får intensivvård.

Kristianstad: 6 patienter ( varav 3 får intensivvård)
Hässleholm: 0
Helsingborg: 15 (5)
Ängelholm: 0
Malmö: 33 (6)
Lund: 16 (6)
Landskrona: 0
Trelleborg: 2 (2)
Ystad: 6 (2)
Simrishamn: 0