GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SJ lyfter fram Ales stenar i ny kampanj

SJ lyfter i en ny kampanj fram tio svenska destinationer som utmanar liknande resemål internationellt.
Kampanjen ämnar att få svenskar att resa klimatsmartare och ett av resmålen är mytomspunna Ales stenar.
Ystad • Publicerad 7 oktober 2018 • Uppdaterad 7 oktober 2018
Ales stenar och Stonehenge – ungefär samma sak?
Ales stenar och Stonehenge – ungefär samma sak?

SJ jämför Ales stenar med Stonehenge, ett byggnadsverk i sten som härstammar från bronsåldern, i sydvästra England.

SJ skriver till exempel:

”Ales stenar, Sveriges största bevarade skeppssättning – och Sveriges svar på Stonehenge. Nära hamnen och de mysiga fiskrökerierna tornar Ales stenar upp på Kåsebergaåsen med en vidsträckt utsikt över både hav och himmel. Än idag finns det många teorier om hur och varför monumentet restes. Några är bevisade medan andra förblir ett mysterium.”

Klimatavtrycket när man reser till Ales stenar i stället för Stonehenge är avsevärt mindre. Koldioxidutsläppet på Kåsebergaresan blir 317 KG CO2 mindre (320 KG jämfört med 3 KG).

– Vi vill visa Sveriges befolkning att mycket av det vi söker utomlands finns närmare än vi tror. Det finns många svenska guldkorn att besöka under hösten och vintern, som dessutom går att nå på ett hållbart sätt, säger Peter Krameus, kommunikationsstrateg på SJ.

I faktarutan hittar du alla tio destinationer som SJ plockat fram.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.