Sju bål och en bal till valborg i Ystad

Det finns flera möjligheter att fira traditionell valborgsmässoafton med bål i Ystad och byarna runt omkring.
Ystad • Publicerad 29 april 2013
Foto: 

Inne i Ystad blir det traditionellt firande vid Klostret. Där bjuder Storkören under ledning av kulturchef Charlotta Blom Rudolv på sång och kommundirektör Christel Jönsson på tal kl 18.

Vid scoutgården på Ridgatan 5 norr om Backaskolan tänds bålet klockan 20.30 men redan från klockan 19.30 serveras korv, våfflor, saft och kaffe.

På stranden i Nybrostrand blir det korvgrillning från klockan 18.30 och fackeltåg klockan 20. Stora bålet tänds av scouterna.

I Ingelstorp firas traditionsenlig valborg på Månses Nils äng. Grillen tänds klockan 19.30 och stora bålet klockan 20.

I Kåseberga ser Ale IF till att bålet tänds på Egebjer klockan 20.30 och i Svarte tänder Charlo Gk bålet på idrottsplatsen klockan 20.

På byahusets gård i Snårestad brinner en liten eld från klockan 21. Där blir det även körsång och tal.

Inte bål men väl bal – i långklänning och svart kostym till storband – blir det på Ystads saltsjöbad. Det är ett evenemang som man, i motsats till de andra, måste boka och betala för.

INTERNAL INTERNAL
Cecilia Billgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.