1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Sju jordbruk i sydöstra Skåne bland rikets 50 mest lönsamma

När Sveriges 50 mest lönsamma jordbruksföretag rankas har sydöstra Skåne hela sju stycken verksamheter med på listan.
Det står klart att det går bra för jordbruken i Simrishamn och Sjöboområdet, men allra bäst går det för en viss Skivarpsgård.

Vill man bo där man kan göra pengar på jordbruk är det Simrishamn, Skurup och Sjöbo det går bäst för lönsamhetsmässigt i sydöstra Skåne. Åtminstone om man ska tro sammanställningen som Lantbrukets Affärstidning ATL nyligen gjort, där de listat de 50 mest lönsamma jordbruksföretagen i Sverige.

Lönsamheten beräknas utifrån en granskning av alla företag som gått med vinst före skatt fem år i rad. I denna sammanställning beräknas den genomsnittliga avkastningen i procent på totalt kapital. Jordbruksföretaget som det gått bäst för i hela Sverige, Brinkhagens frukt i Kristianstad, hade en avkastningsgrad på 68 procent.

Bäst av alla jordbruk i sydöstra Skåne går det för Gunnebo Trädgård i Skivarp, som hamnar på en 15:e plats bland de listade 50, med en avkastningsgrad på 42 procent. Från odlingen säljer man främst växter men också grönsaker och bär om sommaren, och har funnits på Söderslätt sedan 1840.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Läs också:

På en 19:onde plats hittar man Pålstorp Mjölk i Sjöbo, med en avkastningsgrad på 40 procent. Verksamheten sysslar med mjölkproduktion och är återförsäljare till bland annat Skånemejerier.

På en 20:e plats hittas Orelunds frukt i Simrishamn, där det odlas allt från äpplen och bär till chili och tomater. Även detta företag hade en avkastningsgrad på 40 procent.

Om man sedan tittar lite längre ned i listan hittas på en 34:e plats hästrehabiliteringen Valleröds Dal Hästfysioterapi, belägen i Sjöbo. En annan Sjöbo-verksamhet, slakteriet Sverker Malmborg, hamnar på en 46:e plats, tätt följt av Österlendoktorn på en 47:e plats och Östergård kyckling på plats nummer 48, båda två baserade i Simrishamns kommun.

Läs mer

Radiostyrda bilar

Nya banor för radiostyrda bilar ska locka nya medlemmar

Förening vill engagera fler unga i sporten.

Ystad

Brott: Kastade skoldator i marken – döms för skadegörelse

Kastade sin skoldator i marken och hoppade på den

Sommarporträttet

Scenografen som fick nog av Rom och flyttade till Ystad

Nu renoverar Francesca Goretti saluhallen.

Ystad

Brott: Bil stals när familjen var bortrest

Händelsen har anmälts som grov stöld.

Ystad

Stöld: Läppstift för 60 000 kronor borta

Försvann från butiken under helgen.

Drunkning

Död man hittades av familj i havet

Försvann efter simtur för nästan två veckor sedan.