Annons

Sjukhusledning tar åt sig AT-kritik

Gunilla Andersson, nytillträdd personalchef på Ystads lasarett, säger att sjukhusledningen tar AT-läkarnas kritik på allvar och att den kommer att leda till åtgärder.
Ystad • Publicerad 2 oktober 2002

- Det är klart att vi måste ta tag i det här och förstå vad det betyder. Detta är dessutom en högaktuell fråga eftersom det nu är tid för oss att ta in nya AT-läkare, säger hon. I går kunde YA berätta om att Ystads lasarett landar i bottenskrapet när underläkare som gör sin allmäntjänstgöring (AT) rankar Sveriges lasarett. Av 68 betygsatta sjukhus kommer Ystads lasarett först på 63:e plats. Ystads lasarett har sedan tidigare problem med att rekrytera personal och sjukhusrankingen som genomförts av Sveriges yngre läkares förening, SYLF, kan förvärra situationen. - Vi måste absolut ta detta på allvar. Vi kan inte riskera att AT-läkare inte vill komma hit. Ystads lasarett måste vara en attraktiv arbetsplats för alla. - Vi är redan igång med att se över rutinerna och ska inom kort sätta oss ner med SYLF:s representant på sjukhuset, klinikcheferna och studierektorerna. Frågan är förstås vad vi kan göra framöver för att AT-läkarna ska få de bästa möjligheterna att lyckas. Jag kan inte säga mer än så just nu, säger Gunilla Andersson.

Fredrik Sjöstrand fredrik.sjostrand@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons