Skånefastighet del i ekobrottshärva

Konkursförvaltaren i en internationell ekobrottshärva kräver att en fastighet i Fröslöv skall ingå i bolaget Litzana AB:s konkursbo.
Ystad • Publicerad 21 februari 2002

Litzana misstänks ha varit ett av flera internationella bolag som ingått i en brottslig verksamhet, där syftet tycks ha varit att plundra bolagen. Litzana gick i konkurs för två år sedan och enligt konkursförvaltaren överläts den aktuella fastigheten till en tidigare styrelseledamot en månad före Litzanas konkurs. Förvaltaren säger i sin skrivelse om återvinning i konkurs att fastigheten, som är värd drygt en halv miljon kronor, överläts utan betalning. Fastigheten var bolagets enda tillgång den 1 februari 1999. Kvinnan, som tidigare var styrelseledamot och som förvärvade fastigheten, förnekar att hon gjorde detta utan betalning. Hon uppger att hon sålde en annan fastighet för 500,000 kronor och därefter sköt till 25 000 kronor för att kunna finansiera sitt fastighetsköp.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.