Annons

Skolbarn ska slippa strul med Samres

Ystad • Publicerad 28 januari 2005

Tiden med barn som kommer till fel skolor, långa väntetider på skolskjutsen och barn som får åka långa omvägar med färdtjänsten, ska snart vara förbi. Efter fyra år med Samres har barn och utbildningnämnden fått nog. En ny upphandling kommer att göras och när höstterminen börjar, hoppas problemen vara över.

" Föräldrarna är mycket glada för att avtalet med Samres nu sägs upp. Det har varit mycket problem de senaste åren, säger Iréne Fält, rektor på Edvinshemskolan.

Annons

Samres som sköter om beställningarna av turerna sitter inte i Ystad och informationen till chaufförerna har många gånger varit bristfällig. Ibland har chaufförersom inte känner till Ystad med omnejd, fått ta turer.

" Många av våra elever kan inte säga till och mår mycket dåligt när de märker att chaufförerna inte kör dit de ska, säger Iréne Fält.

När nu upphandlingen görs inför hösten har kommunen en hel rad med krav på det bolag som tar över.

" Det är viktigt att det finns kontinuitet. Att det är samma personal som kommer varje gång. Dessutom har vi krav på bilarna och dess säkerhet, säger Annika Adileús som är ekonom på Barn och utbildning.

Skulle dessutom kostnaderna minskas något är det givetvis positivt.

" Men det viktigaste är att det fungerar för barnen, säger Annika Adileús.

Särskoleelevernas resor efter skoltid kommer fortsätta att vara en del av färdtjänsten och påverkas inte av den nya upphandlingen.

Britta Samuelsson

0411-55 78 00

britta.samuelsson@allehandasyd.se

YSTAD Barnen i särskolan kommer snart att slippa problem med skjutsarna till och från skolan. Kommunen gör nu en ny upphandling för turerna.
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons