Skolverket synar mobbningsfall i Ystad

Skolverket vill nu ha ett detaljerat yttrande från Ystads kommun om hur en kränkande behandling av en elev på en skola i kommunen har hanterats.
Ystad • Publicerad 9 maj 2002

Föräldrarna till eleven har skrivit till Skolverket och berättat om trakasserierna som deras barn utsatts för. Det har handlat om systematiska och dagliga kränkningar på lektioner och raster. Eleven har enligt föräldrarna även blivit hotad med att en mobbare skulle samla ihop ett gäng som skulle slå ihjäl eleven. Den trakasserade eleven mår som resultat mycket dåligt. Föräldrarna menar att skolan inte har tagit signalerna på allvar och att man inte tror på vad deras barn berättar. Skolverket anser att föräldrarnas uppgifter är skäl nog för att utreda om kommunen följt reglerna som rör kränkande behandling och rätten till utbildning. Barn- och utbildningsnämnden i Ystads kommun anmodas nu svara på frågor som när kommunen fick vetskap om fallet, vilka åtgärder som vidtagits och hur elevens situation ser ut i dag. Yttrandet ska vara Skolverket tillhanda senast den 27 maj.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.