Annons

Småbåtshamnen i ny regi

Ystad • Publicerad 3 maj 2005
Trion som tar över småbåtshamnen. Från vänster: Ingmar Svensson, Bradley Parris och Jamie Lever. @08 Bildbyline:BILD: MAGNUS WEGERUP
Trion som tar över småbåtshamnen. Från vänster: Ingmar Svensson, Bradley Parris och Jamie Lever. @08 Bildbyline:BILD: MAGNUS WEGERUPFoto: 

Nu är han på plats, nye arrendatorn i småbåtshamnen. Ingmar Svensson har tecknat ettårskontrakt med Ystads kommun och tycker det ska bli spännande att driva verksamheten.

Erfarenhet från liknande uppgifter saknas inte.

Annons

" Eftersom jag har ett fastighetsbolag, HP Holding, med 650 lägenheter i sydöstra Skåne vet jag vad det innebär att ställa upp och hjälpa människor, säger Ingmar Svensson.

Han kommer mest att syssla med hamnverksamheten. Avgifter och service till båtgästerna, skötsel av dusch- och toalettutrymmen, grönytor, med mera.

Restaurangen drivs tillsammans med engelsmännen Bradley Parris och Jamie Lever, som startade krogen Limeys på Stora Östergatan i februari i fjor.

" Marinan är ett bra namn. Finns ingen anledning att ändra på det, säger Bradley Parris.

Restaurangen öppnar kommande helg, dock endast med glasservering. Den 16 maj drar man igång med luncherna. Och om allt går enligt planerna blir det kvällsöppet från och med den 20 maj.

" Just nu är det fullt upp med förberedelserna. Vi städar och städar och städar, säger Jamie Lever och skrattar.

" Sådant som vi inte behöver åker i sopcontainern, tillägger Bradley Parris.

De båda herrarna ska även sköta kiosken, där kunderna kan köpa allt möjligt från bröd och mjölk till badkläder och annat.

Ingmar Svensson räknar med att anställa 8-10 personer.

" Vid midsommar börjar säsongen på allvar. Då ska vi vara inkörda, säger han.

Annons

" Småbåtshamnen är Ystads ansiktet utåt och det är viktigt att göra ett gott intryck. Inte bara för turisterna utan även för Ystadsborna. Det är ju hit de söker sig nuförtiden. Hamnen i övrigt har ju inte så mycket att bjuda på.

Magnus Wegerup

0411-55 78 65

magnus.wegerup@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons