Smärtor efter krock

För sex år sedan blev den nu 69-åriga mannen från Ystad påkörd på E65 vid avfarten mot Vallösa. Mannen lider fortfarande av svåra smärtor och kräver länsförsäkringar på över 117 000 kronor.
Ystad • Publicerad 12 januari 2002

Vittnen till olyckan har berättat att kollisionen var kraftig. Den påkörande bilens hastighet strax före olyckan uppskattas till 180 kilometer i timmen. Bilens bromsspår var 90 meter långa och bilen slungades 130 meter utanför vägbanan.

69-åringens bil kastades 50 meter fram efter krocken. Smärtor uppkom dagen efter i höger knä, nacke, bröst och rygg.

Smärttillstånd

Försäkringsbolaget Länsförsäkringar bedömde att 69-åringen har en invaliditetsgrad på 10% och har ersatt honom med 64 000 kronor. Mannen kräver nu ytterligare 117 000 kronor vilket skulle motsvara en invaliditetsgrad på 30%.

69-åringens advokat hänvisar bland annat till en försäkringsmedicinsk undersökning utförd i oktober år 2001 av en specialist på invärtesmedicin. Undersökningen visar att mannen lider av ett omfattande smärttilstånd och att sambandet med trafikolyckan bedöms som sannolikt.

Per Sjöberg per.sjoberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.