Smet från polisen i stulen bil

Sjöbo Artikeln publicerades

En man försökte smita från polisen när de skulle utföra en rutinkontroll natten mellan onsdag och torsdag. När polisen fick fatt i honom var han både drogpåverkad och hade stulit fordonet han satt i.

En man i 35-årsåldern försökte natten till torsdagen att smita från en polispatrull utanför Sjöbo som bett honom stanna för en rutinkontroll.

Det var strax innan halv två polisen var ute på patrull och fattade misstanke mot bilen som körde runt på Ellestadsvägen, men trots uppmaning från polisen vägrade mannen att stanna.

Till slut, efter några minuters förföljelse, stannade bilen ute på en åker och polisen kunde utföra sin kontroll. Då kunde man konstatera att mannen inte bara gjort sig skyldig till grov olovlig körning, utan att han dessutom stulit fordonet han körde i.

Till råga på allt fick han dessutom följa med till polisstation på grund av misstänkt drograttfylla.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.