SMHI: 20 grader i dag – så länge stannar solen i sydöst

Under måndagen blir det sommarvarmt i sydöstra Skåne. Sedan tar värmen en liten paus under veckan. Men håll ut – till helgen stiger temperaturerna igen.
Skåne • Publicerad 9 april 2018
Foto: Holger Hollemann

Under måndagen kommer temperaturerna i sydöstra Skåne att nafsa på 20-sträcket. Det är ovanligt varmt för att vara så här tidigt i april. Men inte helt ovanligt.

– Vi har stora växlingar i vädret just nu, säger meteorolog Jon Jörpeland på SMHI.

Redan inatt rör sig en front nedåt över Götaland som för med sig lite moln. Det blir plusgrader inatt men på sina håll kan det bli så kallt som två, tre grader på natten.

– Tisdagen blir återigen solig men med lite svalare luft. Temperaturen hamnar på runt tio grader, säger Jon Jörpeland.

Resten av veckan fortsätter i samma stil, med plusgrader hela dygnet och runt tio grader mitt på dagen. Dessutom blir det blåsigt, vindar på 10-12 sekundmeter härjar längs kusterna ända fram till fredagen.

Först till helgen kommer det riktiga njutarvädret åter.

– Då har vi chans på lite värme igen. Det kan återigen stiga till en 15 grader. Men då har vi också lite fuktigare luft och så det kan komma en del regn, säger Jon Jörpeland.

Det gosiga vädret ser ut att hålla i sig in i början av nästa vecka.

Liv Akne
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.