Annons

Snårestads servicehus blir vandrarhem

Nu är det äntligen klart. Snårestads gamla servicehem är sålt. Köpare är ett par från Skurup som ska driva vandrarhem i byggnaden.
Ystad • Publicerad 12 mars 2003

Priset för fastigheten blev 850 000 kronor, lite mindre än vad Ystads kommuns fastighetschef Olof Hübner hade hoppats på. - Jag hade gärna sett ett par hundra tusen till. 1,3 miljoner kronor hade jag räknat med, säger han. 850 000 kronor är vad fastigheten värderades till för två år sedan, men enligt Hübner har det inte gått att få mer. Många potentiella köpare drog sig ur när de fick veta att driftskostnaden för fastigheten uppgår till en halv miljon kronor per år på grund av olje- och vattenförbrukning med mera. Olof Hübner är i alla fall glad att fastigheten nu är såld. Förhoppningen är att verksamheten ska komma i gång i det gamla servicehuset så snart som möjligt. Socialnämnden stängde servicehemmet redan försommaren 2001 sedan arbetsmiljöinspektionen dömt ut lokalerna. Ganska snart fick kommunen, som ägt fastigheten, bud från intresserade köpare. Men en försäljning har dröjt. Eftersom servicehuset donerats till kommunen för att användas som ålderdomshem behövde Kammarkollegiet först godkänna en ändring i Johan Lachmanns gåvobrev från 1926. Efter lång skriftväxling mellan kommunen, Kammarkollegiet och Lachmanns efterlevande släktingar har Kammarkollegiet beslutat att en del av försäljningssumman ska avsättas i en fond. Ur den ska bidrag varje år ges till de boende på Symfonins och Harmonins gruppboenden i Svarte till utflykter och dylikt.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons