Annons

Snårestadsborna satte själva upp sin 30-skylt

Varken Vägverket eller kommunen ville bidra med pengar till en 30-skylt på Möllebacken i Snårestad. Då tog byborna själva tag i saken.
Ystad • Publicerad 19 maj 2005
Tog saken i egna händer. Nino Lindblom, Jan Kraft, Arne Nilsson och Bror Larsson hjälptes åt tillsammans med fler bybor att sätta upp den egna 30-skylten.Bild: Privat
Tog saken i egna händer. Nino Lindblom, Jan Kraft, Arne Nilsson och Bror Larsson hjälptes åt tillsammans med fler bybor att sätta upp den egna 30-skylten.Bild: PrivatFoto: 

Nöjda monterade några bybor från Snårestad byalag och Snåre-stad Södra Väsamfällighet för en tid sedan upp skylten som ska hjälpa till att sänka hastigheten.

– Det kändes bra att vi ändå gjorde något. Skylten kostade oss 2000 kronor, säger Sven-Anders Sölveborn som bor längs vägen.

Annons

Snårestadborna har i flera år förgäves försökt få bidrag till skötseln och trafiksäkerheten på den 160 meter korta vägen. De anser att även om gatan är privat används den flitigt av allmänheten. Den förbinder Snårestads bygata med vägen mellan Skivarp, Balk-åkra och Ystad och borde därför delvis finansieras av skattemedel.

Men det tycker inte kommunen som avslog önskan om skötselbidrag. Och Vägverket tar sig inte an sträckor som är under 500 meter.

– Jag tror att kommunen var rädd för att skapa prejudikat. Det finns säkert fler liknande stumpar i kommunen, säger Sölveborn.

Jessica Ziegerer

0411-55 78 51

jessica.ziegerer@allehandasyd.se

SNÅRESTAD
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons