Annons

Soffor blir fall för tingsrätten

En 43-årig kvinna har stämt en möbelhandlare i Ystad.I december 2000 köpte hon två soffor för 21|700 kronor. Vid leveransen gick den ena soffan sönder och köpet reklamerades. Möbelhandlaren erbjöd prisavdrag, vilket kunden inte godtog.
Ystad • Publicerad 20 mars 2003

I stället levererades två nya soffor.Då upptäckte kvinnan att det var hål i en av dem. Handlaren menade att felet gick att reparera och erbjöd dessutom prisavdrag på 700 kronor. Kvinnan sade nej. Följetongen fortsatte med att handlaren återtog den trasiga soffan, som ersattes med den hela soffan från första leveransen. Men så enkelt löstes inte problemet. När de båda möblerna placerades intill varandra konstaterades att de skilde sig åt i färg och blankhet. Kvinnan krävde att köpet skulle hävas. Eftersom handlaren inte accepterade detta vände hon sig till Allmänna reklamationsnämnden. I december 2002 bedömde nämnden att det inte förelåg grund för hävning. Därefter har kvinnan emellertid skaffat intyg som styrker att sofforna avviker från varandra. Fortsättning följer i Ystads tingsrätt.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons