Annons

Spara på vattnet!

Vattennivån är fortfarande extremt låg i vattentornet efter den omfattande läckan i går. Då rann 3500 kubikmeter vatten ut på ett nästan ett tunnland stort område vid Malmörondellen. Kommunens va-enhet uppmanar hushållen att fortsätta vara ytterst sparsamma med vattnet.
Ystad • Publicerad 15 augusti 2002

-De som sparar på vattnet och avstår helt från exempelvis trädgårdsbevattning under de närmaste dagarna, hjälper oss att få upp vattennivån till ett tryggare läge, säger va-enhetens arbetsledare Hans Nilsson. Nivån är nu fem meter och eftersom samtliga pumpar går för högtryck hoppas man inom kort komma upp till sju meter. Kommunens pumpar har nu varit igång utan paus i 36 timmar och så hårt har man aldrig tidigare tvingats köra pumparna på grund av en en vattenläcka. Detta har endast hänt någon gång tidigare när sommarvärme och torka gjort att extra stora mängder vatten förbrukats. -Om någon av pumparna går sönder får vi omedelbart stora problem igen, påpekar Hans Nilsson. På söndag skall vattennivån åter vara den rätta och på måndag skall alla vattenledningar i västra Ystad och Svarte spolas rena. Hushållen i detta område kan vid vissa tillfällen få något brunaktigt vatten i sina kranar.

Per Sjöberg per.sjoberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons