Spritköp vid Röda Bodarna

För att få stopp på den illegala spritförsäljningen vid Röda Bodarna utökades för några år sedan bevakningen av lastbilarnas uppställningsplats. Trots detta förekommer här fortfarande en viss försäljning och under natten till i går kontrollerades tullen två personer som köpt både sprit och cigaretter på området.
Ystad • Publicerad 26 mars 2002

När bevakningen kring Röda Bodarna utökades för några år sedan dämpades den illegala försäljningen avsevärt. Men fortfarande förekommer det att personer köper sprit av förarna som har sina lastbilar uppställda på området. Detta kan förklaras med den stora förtjänst som försäljningen innebär för förarna. Att sälja den liter sprit som varje förare har laglig rätt att föra in i landet, kan ge en förtjänst som motsvarar nära en halv månadslön i hemlandet. De två personerna som under natten till i går kontrollerades hade gått från lastbil till lastbil och frågat förarna om de hade sprit och cigaretter att sälja. På detta sätt kom de över fem liter sprit och 5 300 cigaretter.

Per Sjöberg per.sjoberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.