Annons

Stjärnkockar lagar middag till förmån för Barncancerfonden: ”Mitt pappahjärta som brinner”

Åtta stjärnkockar bjuder in till välgörenhetsmiddag på Continental du Sud i Ystad. Pengarna från tillställningen går till Barncancerfonden.
– Jag har nära och kära med barn som drabbats av cancer och har sett den tuffa kampen. Barn ska inte behöva lida, det är mitt pappahjärta som brinner där, säger initiativtagaren Joakim Kjaerkner, souschef på Brasserie du Sud.
Ystad • Publicerad 7 januari 2020
Joakim Kjaerkner, souschef på Brasserie du Sud, arrangerar en välgörenhetsmiddag till förmån för Barncancerfonden.
Joakim Kjaerkner, souschef på Brasserie du Sud, arrangerar en välgörenhetsmiddag till förmån för Barncancerfonden.Foto: Cecilia Billgren

Joakim Kjaerkner har arrangerat välgörenhetsmiddagar när han jobbade i Malmö och ville prova något liknande i Ystad. Han lade fram förslaget för Jenny Nilsson och Martin Jönsson, som äger Continental du Sud, och fick klartecken.

– En välgörenhetsmiddag är ett bra sätt att utvidga vyerna för matlagning och samtidigt göra något bra som att samla in pengar till Barncancerfonden, säger Joakim Kjaerkner.

Annons

Det blev startskottet för evenemanget Åtta kockar för Barncancerfonden. Den 10 februari går middagen av stapeln på Continental du Suds restaurang Brasserie du Sud.

Åtta kockar är då på plats för att laga en smakmeny som består av mellanrätter. Förutom Joakim Kjaerkner ingår kockarna Sayan Isaksson, Alexander Sjögren, Jimmy Brorsson, Joel Lindqvist, Martin Morand, Martin Sjöstrand, Andrew Eves och Joakim Johansson.

”Det blev snabbt fullbokat. 40, 50 personer står också på väntelistan. Det är många som berörs av barn och cancer”
Joakim Kjaerkner, kock och initiativtagare till välgörenhetsmiddagen

– Kockarna lagar sin signaturrätt, de kommer också att presentera rätten och berätta om sin matlagning. Det är åtta helt olika kockar så det blir en berg- och dalbana i antalet smaker, säger Joakim Kjaerkner.

Vad kockarna ska laga är ännu inte bestämt men Joakim Kjaerkner lutar åt något med torsk och jordärtskocka.

– Vi har haft en lottning om startordningen. Två av killarna kör sin dessert.

Intresset för middagen var stort, så stort att de tänkta 70 platserna utökades till 85.

– Det blev snabbt fullbokat. 40, 50 personer står också på väntelistan. Det är många som berörs av barn och cancer. Cancer är ju en av Sveriges största sjukdomar och är nära inpå många. Då vill man göra något, säger Joakim Kjaerkner.

Egentligen ryms 120 sittande matgäster i restaurangen men Joakim Kjaerkner anser att 85 är lagom med tanke på att åtta kockar ska samsas i köket.

– Vi vill ha en bra och hög nivå på produkterna som går ut till gästerna.

Med 900 kronor per kuvert ger välgörenhetsmiddagen 76 500 kronor till Barncancerfonden.

För underhållningen under middagen står musikalartisten Jenny Bergqvist.

Carina VibergSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons