Store Thor monterar om omstritt tak

Parasoll eller inte parasoll? Det är frågan. Efter byggnadsnämndens beslut förra veckan att konstruktionen över Store Thors uteservering var att anse som ett tak, monterades i går duken över uteservering ner. Men det är bara tillfälligt.
Ystad • Publicerad 3 juli 2002

Duken ska sys om av en segelmakare och kvar står nu själva stålkonstruktionen. Även den ska konstrueras om. Under tisdagskvällen fälldes stålarmarna upp och ner, upp och ner. - Vi visar bara att det här är parasoll, säger Robert Gerszbejn informationsansvarig på restaurangen. Segelduken ska från och med fredag inte längre vara förankrad i väggarna och ställningen ska göras fristående. - Den kommer att vara uppe i luften helt fristående som två parasoll, säger Gerszbejn. Uteserveringen kommer under tiden att vara öppen om vädret tillåter och om gästerna är intresserad av att sitta där. Restaurangens jurist har varit i kontakt med kommunen och tagit reda på exakt vad som gäller. Sedan återstår att se om även byggnadsnämnden anser att konstruktionen utgör två parasoll och inte ett tak. - Vi hoppas att det ska räcka nu, säger Robert Gerszbejn.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.