Annons

Sverigedemokrat fick hård kritik

Ystad • Publicerad 20 januari 2005

Kent Mårtensson (s) och Thomas Lantz (m) var mycket kritiska till Sverigedemokraternas förslag att politikerna i Ystad ska avstå sina arvoden till förmån för flodvågens offer.

Frågan hade väckte i en interpellation som de båda besvarade vid kommunfullmäktiges möte i går.

Annons

– Det är oerhört osmakligt att som Sverigedemokraterna utnyttja detta som ett populistiskt sätt att locka väljare, sa Thomas Lantz.

Han var övertygad om att de flesta politiker på olika sätt stöttat de insamlingar som görs, men tycker att det är fel att öronmärka arvodena för katastrofhjälp.

– Vi har tydligt visat var vi står, men det vore fel att diktera villkoren för de egna politikerna vad de vill göra med sina pengar, tycker Thomas Lantz.

Kent Mårtensson höll med.

– Att göra politik av en sådan här händelse är direkt osmakligt, sa han.

– Vi hade ledamöter som var där som vi var oroliga för.

Kent Mårtensson tycker inte att det är en fullmäktigefråga att besluta om vad politikerna ska använda sina arvoden till.

– Det är upp till var och en att visa sin medmänsklighet och humanism genom att själva skänka, sa Kent Mårtensson.

– Den här interpellationen har inte med något kommunalt beslut att göra.

I förslaget ville Sverigedemokraterna att alla politiker skulle avstå sina arvoden för alla möten som hålls under januari. Pengarna skulle gå till någon av de hjälporganisationer som är på plats i Asien.

Annons

Sverigedemokraten Jan-Åke Isaksson tycker inte att förslaget handlar om opportunism.

– Vi har samma sorg som ni, sa han.

Per Nilsson

YSTAD
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons