Sveriges sydligaste skidbacke? – ”Kände att vi måste göra det”

Det måste vara Sveriges sydligaste utförsåk. Vännerna från Malmö kunde inte motstå den snötäckta branten vid Ales stenar.
– Vi ville visa att även vi här nere i söder kan få till några svängar, säger Dennis Melin.
Kåseberga • Publicerad 5 mars 2018
Foto: Dennis Melin

Dennis Melin flyttade till Skåne för fyra år sedan, men det var först i förra veckan som han fick uppleva en riktig snövinter i södern. Tillsammans med vännen och kollegan Christoffer Persson bestämde han sig för att utnyttja situationen till max – med vad som måste vara Sveriges sydligaste utförsåkning.

– Vi jobbar i en skidbutik i Limhamn och har några polare som hade åkt skidor mitt i Stockholm. Vi blev lite inspirerade och tänkte att kan de så kan vi. Vi ville visa att även vi här nere i söder kan få till några svängar, säger Dennis Melin.

De rekade backarna via den kamera som strömmar livebilder från Kåseberga.

Foto: Dennis Melin

– Det såg rätt schysst ut och vi kände att vi måste göra det.

Så på söndagen gick färden till Ales stenar. Vinddrivorna som skapats i backen ner mot havet visade sig bjuda på några riktigt fina åk, med en alldeles unik skidutsikt.

Vad får backen för betyg?

– Det är inte världens bästa skidbacke men snön var det inget fel på. Det som var riktigt speciellt var att åka ner mot havet, det ger en häftig känsla och jag tror inte det finns många ställen där man kan göra det.

Ni måste ha varit rätt ensamma på skidor?

– Det var vi verkligen. Där var en del folk och kollade på stenarna men de var nog mest förundrade över vad vi höll på med.

Foto: Dennis Melin
Mattias LundvallSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.