Tänkt fördelning av miljöpengarna

Ystad • Publicerad 8 december 2005

Så här ser förslaget till fördelning av miljöpengarna ut:

n 60000 kronor går till ett pilotprojekt med ekologisk mat på Svarteskolan. Projektet ska hjälpa kommunen att utarbeta rutiner inför framtida satsningar på ekologisk mat.

n 160000 kronor går till går till ett projekt inom YstadMaTs. I det ingår ett ecodrivingprojekt för tjänstemän som kör mycket i tjänsten. Det ska få tjänstemännen att köra bensinsnålare. I projektet ingår också en kampanj som ska få fler att välja att cykla.

n 100000 kronor satsas på ett bullersaneringsprogram. Konsulter kommer engageras för att simulera bullernivåer på olika platser i Ystads tätort.

n 50000 kronor går till ett grönstruktursprogram för Ystad. Tanken är att Ystads grönytor ska markeras ut på kartor och värderas. Programet ska sedan kunna användas vid framtida byggnationer.

n 100000 kronor går till mätningar av luftkvalitén i Ystad. Mätningarna ska bland annat undersöka vilka föroreningar som kommer från färjorna. Mätanordningar kommer sättas upp på olika platser i Ystad. Projektet i sig kostar betydligt mer än 100000.

n 30000 kronor avsätts för att ta fram en stranderosionspolicy. Projektet ska se över hur kommunen ska möta kustvattnets inverkan på natur och strandnära byggnader.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.