Annons

Teleförbindelserna igång igen

(Uppdaterad 15.05). Det kabelbrott som tidigare på förmiddagen lamslog stora delar av den kommunala tele- och datortrafiken är lagat.
Ystad • Publicerad 7 oktober 2002
Christer Antonsson hade ett drygt arbete att laga den avgrävd kabel. Bild: Thorsten PerssonFoto: 

- Alla förbindelser är återupprättade igen, säger Tomas Andersson, IT-chef på Ystads kommun. Det var strax före klockan åtta på måndagsmorgonen som en grävmaskin rev sönder en fiberkabel och en kopparkabel i samband med renoveringsarbeten på Österports- pch Parkskolan i Ystad. Brottet gjorde att all kommunal data- och teletrafik öster om centrala Ystad dog ut. Genom omkopplingar lyckades tekniker få upp förbindelsen på merparten av arbetsplatserna efter cirka två timmar. Men först vid 13.30-tiden fick man igång trafiken till och från Parksskolan och stadsbiblioteket. - Vi priortierade trygghetslarm och andra vitala funktioner och är nöjda med att vi lyckades få igång trafiken så pass snabbt som vi gjorde, säger Tomas Andersson. Kommunens IT-chef uppskattar kostnaden för avbrottet till mellan 60 000 och 70 000 kronor. Bland annat tvingas kommunen byta ut fyra modem.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons