GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Thomas Millroth avtackades

(Uppdaterad) Ett 70-tal inbjudna kom till Konstmuseet vid avtackningsfesten för förre chefen Thomas Millroth under lördagen.
Bilder: Ronney Lantz
Bilder: Ronney Lantz
Foto: 

Thomas Millroth var chef för museet i 13 år. Han började i november 1995 och slutar officiellt den 31 oktober i år, men har varit tjänstledig sedan i höstas.

– Ystads konstmuseum har haft en fantastisk utveckling under de år du varit chef, sa tidigare kommunal. rådet Thomas Lantz i sitt tacktal.

– Jag är glad att jag fick vara med och anställa sig 1995.

Men Thomas Millroth avtackades också på andra sätt. Musikerna Lotta Wenglén och Cecilia Nordlund bjöd på några låtar i Konstmuseets hörsal där festen ägde rum.

Thomas Millroth själv är nöjd med sin tillvaro.

– Jag har återgått till basnäringen, press och böcker. Under hela tiden jag var här kunde jag inte skriva om konst i pressen.

Någon efterträdare är inte utsedd eftersom Ystads kommun arbetar med en kulturstrategi. Men fram till den sista februari nästa år är Yrr Jonasdottir tillförordnad som chef för museet.

 

Läs mer