GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Thomas Millroth slutar efter sin tjänstledighet

Konstmuseets chef Thomas Millroth kommer inte tillbaka efter sin tjänstledighet. Han har sagt upp sig från tjänsten.
Thomas Millroth. Arkivbild: Thorsten Persson
Thomas Millroth. Arkivbild: Thorsten Persson
Foto: 

– Jag har varit på museet i 13 år. Det har varit jätteroligt, men allt har sin tid, säger Thomas Millroth, som fyller 62 år senare i år.

– Jag känner mig mycket nöjd med mitt beslut.

Han har återgått till att frilansa som konst- och musikkritiker. Det ska också bli fler böcker.

Thomas Millroth har beviljats en årlig författarpeng från Författarfonden. Något som ger en honom ekonomisk trygghet i skrivandet.

– De vill att jag ska skriva och det är jag nöjd med. Det känns stimulerande att skriva, säger han.

Thomas Millroth tog tjänstledigt i höstas och skulle enligt planerna vara tillbaka i november. Fram till dess vikarierar Yrr Jonasdottir på tjänsten. Hur det blir sedan är oklart.

Framtiden avgörs av de politiska diskussionerna om kulturstrategin. Det kan bli en ny chef för Konstmuseet, men också någon annan lösning.

– Det är ingen absolut automatik att vi går ut och letar efter en ny chef för Konstmuseet, säger Lars-Åke Ståhl, chef för kultur- och utbildningsförvaltningen.

Läs mer