Tjuvar greps på bar gärning

Polisen kunde gripa de båda tjuvarna på bar gärning när de bröt sig in i en bil på Skvadronsvägen. Båda två beskrivs som notoriska återfallsförbrytare och misstänks ligga bakom betydligt fler bilinbrott i södra Skåne.
Ystad • Publicerad 12 april 2013

Det var i förra veckan som polisens spanare beslutade att skugga männen, 52 respektive 51 år, som körde västerut i en personbil.

I Skanör hade de något fuffens för sig vid ett fordon, men spanarna kunde inte med säkerhet avgöra att det var ett inbrott. Man inväntade ett bättre tillfälle att ingripa.

Saken var klar

Efterföljandet fortsatte när färden gick tillbaka österut. På Skvadronsvägen i Ystad var saken klar, då det framgick tydligt att männen gjorde inbrott i en bil. Polisen kunde ta dem på bar gärning, dessutom med stöldgods.

Vid kontroll i tjuvarnas fordon påträffades en handväska, innehållande bland annat kontanter, som tillgripits på Skvadronsvägen. Bytet från Skanör bestod av en ryggsäck med diverse föremål.

Fängelsevistelser

En av männen har erkänt brott, medan kumpanen nekar.

52-åringen är bosatt i Malmö och har hunnit med ett flertal fängelsevistelser. Han förekommer under 42 avsnitt i brottsregistret.

Synderna avser i stort sett det mesta, från trafikbrott till stölder och narkotikabrott.

51-åringen är hemmahörande i Simrishamn och återfinns under 20 avsnitt, däribland vapenbrott, grovt rån, stöld och förgripelse mot tjänsteman.

Båda två anhölls efter gripandet på Skvadronsvägen. Det dröjde dock inte så länge förrän de åter försattes på fri fot.

INTERNAL INTERNAL
Magnus Wegerup
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.