Annons

Tjuvar med hemlängtan stal kontanter

De två rumänerna, 32 respektive 24 år, skulle söka jobb i Sverige. De hade ingen framgång. Männen "bodde" på Centralstationen i Malmö innan de bestämde sig för att åka till Ystad. I går åtalades båda två, misstänkta för stöld.
Ystad • Publicerad 29 september 2011

Brottet begicks i en kontorslokal vid Stora Östergatan den 19 september. Innehavaren har berättat att hon hörde konstiga ljud och upptäckte männen när de var på väg ut med sitt byte, 600 kronor i kontanter.

Under tiden som målsägaren larmade polis såg ett vittne när tjuvarna passerade Pilgränd i full fart. Männen sprang i riktning mot stationen, och hoppade på ett pågatåg med destination Malmö utan att lösa biljett. Konduktören gjorde sig av med fripassagerarna i Svarte, där polisen hann upp dem. Vid avvisiteringen påträffades en femhundralapp och en hundralapp.

Annons

Stöld förnekades.

Efter övernattning i arresten valde både 32-åringen och 24-åringen att erkänna bottet. Männen har förklarat att de behövde pengar till biljetten hem.

Ann-Louise Olander
Magnus Wegerup
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons