Tjuven kan finnas på video

Polisen har fortfarande inte hört någon misstänkt för stölden vid Hamngatan i Ystad på måndagen. En 77-årig kvinna blev då av med 55 000 kronor som hon just tagit ut på Handelsbankens kontor.
Ystad • Publicerad 17 december 2002

Inre befäl Mats Hammar vid Ystadspolisen har dock vissa förhoppningar om att brottet kan klaras upp. - Vi har hört personalen och tagit en videokassett i beslag. Bankens inspelning visar en person som kan vara intressant i utredningen. Men vederbörande är ännu inte identifierad, säger Mats Hammar. 77-åringen har uppgett att två yngre kvinnor befann sig i lokalen när hon tog ut pengarna. I samband med att 77-åringen avslutade sitt ärende råkade hon tappa plånboken, en del småmynt och ett brunt kuvert på golvet. Kuvertet innehöll 50 000 kronor. En av de yngre kvinnorna hjälpte till att plocka upp tillhörigheterna. Misstankar finns om att hon stulit pengarna och sedan lämnat platsen tillsammans med väninnan i en bil av japanskt märke. Efter en stund märkte 77-åringen att kuvertet var borta. - Under onsdagen får vi tillgång till avancerad videoutrustning, som möjliggör bättre analys av innehållet på kassetten, berättar Mats Hammar, - Tidigare har Ystadspolisen anlitat tekniska roteln i Malmö. Men från och med nu kan vi själva utföra analyserna. I dag har många butiker bevakningskameror, vilket är oerhört bra ur utredningssynpunkt. Brottet rubriceras som grov stöld.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.