GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tomelilla Bilvårdscenter drabbade av missförstånd - företaget har ingenting med skottlossningen att göra

I samband med skottlossningen i Tomelilla under onsdagen hamnade Tomelilla Bilvårdscenter i bild i flera tidningar då polisen använde platsen utanför som uppställningsplats. Detta ledde till missförstånd och företaget har drabbats hårt under dagen.
Tomelilla • Publicerad 18 mars 2020 • Uppdaterad 18 mars 2020
Under dagens skottlossning i Tomelilla använde polisen platsen utanför Tomelilla bilvårdscenter som uppställningsplats vilket ledde till stora missförstånd. Företaget har inget med det inträffade att göra.
Under dagens skottlossning i Tomelilla använde polisen platsen utanför Tomelilla bilvårdscenter som uppställningsplats vilket ledde till stora missförstånd. Företaget har inget med det inträffade att göra.
Foto: Henrik Ekblom Ystén

Skottlossningen som skedde vid lunchtid under onsdagen skedde längre ner på Torsgatan men poliserna ställde upp sina bilar utanför avspärrningen vilket råkade bli precis framför Tomelilla Bilvårdscenter. Många som läste artiklar på nätet trodde att Tomelilla Bilvårdscenter hade något med händelsen att göra vilket drabbade företaget hårt under dagen.

– Vi har fått ta emot över 100 samtal där människor undrar vad som pågår hos oss och vi har fått fler avbokningar för att folk inte vågar komma hit, säger Yllka Cekaj på Tomelilla Bilvårdscenter.

Under senare delen av eftermiddagen fick företaget stänga ner sin kundtjänst på grund av alla samtal som kom in.

– Vi har funnits i över tio år och hanterar bilar för flera miljoner kronor och vi har alltid haft nöjda kunder, det här har drabbat oss hårt, säger Yllka Cekaj.

Stina ZinsmeisterSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.