Annons

Tomelillarektor till John Bauer gymnasiet

Friskolan John Bauer gymnasiet har fått en ny rektor. Lars-Olov Kullberg heter han och för många Tomelillabor är namnet välbekant.
Ystad • Publicerad 31 januari 2005

Under 20 år arbetade han på Kastanjeskolan tills han i höstas sas upp från sin tjänst som rektor.

" Visst känns det sorgligt att lämna Tomelilla. Jag var skolledare där i tolv år och känner alla anställda, men måste också se framåt, säger han.

Annons

Och framåt för Lars-Olov Kullberg är John Bauer gymnasiet där han sedan vårterminens början är rektor.

" Det är spännande med gymnasieskolan och jag kommer från en verksamhet med mycket datorer så det passar mig med skolans profilering med IT, säger han.

John Bauer gymnasiet har funnits i Ystad under ett och ett halvt år. Under den tiden har SAL Nilsson varit rektor. Men även om SAL Nilsson nu lämnat skolan finns han kvar i John Bauer gymnasiets regi.

" Jag arbetar nu med att starta upp en skola i nordvästra Skåne. Det känns naturligt att jag jobbar vidare med det. Jag startade upp skolan i Malmö och den här i Ystad. Nu är det nordvästra Skånes tur, berättar han.

John Bauer gymnasiet som har 120 elever i Ystad har en profilering inom IT och entreprenörskap. Men under hösten har det fungerat dåligt. Närverket har inte fungerat vilket skapat en stor irritation mellan lärare och elever.

" Vi har nyanställt en nätverkslärare och en som har en kombinerad tjänst med teknik och vaktmästeri, så nu ser det betydligt bättre ut, berättar Lars-Olov Kullberg.

Vad har du för visioner som rektor?

" Jag önskar att jag ska kunna introducera flera internationella kontakter. Det har inte skolan några idag, säger han.

Britta Samuelsson

0411-55 78 00

britta.samuelsson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons