Annons

Träden klarar inte gatans hårda liv

För litet utrymme, men också för mycket salt och för många hundar har tagit kål på träden utmed gågatan. Nu grävs de upp och ersätts av större buskar i ektunnor.
Ystad • Publicerad 30 september 2011
Gunilla Zachari och hunden Bosse tar en promenad. Han är en av många hundar som gillar träden på gågatan. Foto: Anette Sjöstrand
Gunilla Zachari och hunden Bosse tar en promenad. Han är en av många hundar som gillar träden på gågatan. Foto: Anette SjöstrandFoto: Anette Sjöstrand

– Hela sommaren har vi skämts över de sjuka träden på Stora Östergatan, säger stadsträdgårdsmästare Ulf Andersson. Nu tas de bort.

Det är 13 träd, de flesta oxlar, som inte längre klarar det hårda livet på gatan.

Annons

– Jag tror inte de har bästa livsbetingelserna, säger Ulf Andersson. Utrymmet för rötterna är för litet. Dessutom har för salt som används för halkbekämpning och kissande hundar gjort det svårt för träden.

Buskträd modell större, som planteras i stora ektunnor och som kläs med ljusslingor i vinter, ska ersätta de sjuka träden. Liknande planteringar finns på Hamngatan.

– Tidigt nästa vår ska nya träd planteras och få mer utrymme så att de klarar sig längre.

Maria Sällberg
YA
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons