Trädfällaren avslöjad: "Konstig förklaring"

Kåseberga Artikeln publicerades
Markägaren Tommy Lindström, intill det nersågade trädet.
Foto:Moa Dahlin / Åsa Lindström
Markägaren Tommy Lindström, intill det nersågade trädet.

Skärmflygaren som landade i ett träd på en höjd ovanför Kåseberga, och sedan sågade ner det, har gett sig tillkänna. ”Det här är inte ur världen för det”, säger markägaren Tommy Lindström.

YA kunde på onsdagen berätta om den ovanliga skadegörelsen, då en skärmflygare sågade ner större delen av ett hagtornsträd intill en brant ovanför Kåseberga, för att få ner sin skärm som fastnat i trädet.

Nu har skärmflygaren hört av sig till Tommy Lindström som äger trädet, men samtalet gick inte så bra tycker han.

– Han förklarade för mig att han trodde att det skulle ta ett par dygn att ta reda på vems marken är, och att han därför valde att såga ner trädet med sina kompisar och höra av sig senare.

– Det tycker jag är en väldigt konstig förklaring eller ursäkt. Det är bara att fråga vem som helst som bor i Kåseberga vem som äger marken här uppe.

Tommy Lindström konstaterar att polisen nu får utreda händelsen.

– Det här är inte reglerat eller ur världen. Samtidigt kan jag berätta att det är andra skärmflygare som har hört av sig till mig och visat sitt stöd, att de tycker att det är en tråkig händelse som måste lösas för att inte kasta en skugga över alla skärmflygare.

– Och som jag sagt tidigare – jag har inga som helst problem med skärmflygare eller andra som är uppe och rör sig på min mark uppe på kullarna, som länge man sköter sig.

YA har sökt skärmflygaren på telefon, men utan framgång.