Annons

Traditionsenlig sprutmönstring för jubilerande brandkår

På lördagen var det dags för en kär Ystadstradition – Frivilliga Bergnings Corpsens sprutmönstring.
Ystad • Publicerad 2 augusti 2014
Sprutmönstring på Stortorget.
Sprutmönstring på Stortorget.Foto: 

Dagen till ära passade Frivilligan på att fira sitt 175-årsjubileum. Bland hedersgästerna fanns kommunalrådet Kristina Bendz (M) och kommundirektören Christel Jönsson. Nog så revolutionernade eftersom det är första gången i föreningens historia som kvinnor bjuds in som medlemmar.

Förutom medlemmar, orkester och hedersgäster så hade som vanligt en stor skara åskådare samlats på Stortorget för att döpas av brandkårens vattensprutor. För att bli riktig Ystadsbo måste man ju döpas först en gång av prästen i Mariakyrkan och sen en gång av Frivilligan.

Annons

Med tanke på den stundtals ganska kraftiga vinden var det betydligt fler än badklädersförsedda barn som döptes denna dag.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/sv_SE/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));Inläggav Ystads Allehanda.

Carl Johan Engvall
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons