Två nya ölsorter från Ystad

Produktionen har i stort sett legat nere under ett års tid. Men nu ska Bryggeriet i Ystad ge sig in på den stenhårda ölmarknaden igen. Under 2002 lanseras två nya ölsorter. Samtidigt återupptas tillverkningen av Ysta´Färsköl.
Ystad • Publicerad 3 april 2002

- Just nu håller vi på med rengöring av systemet, säger bryggmästare Susanne Persson Göransson. - Alla ledningarna bearbetas med kaustiksoda, sen är det dags att gå på de 15 tankarna med klor. I nästa vecka kan det bli aktuellt med första brygget. Bryggeriet i Ystad satsar även på ett ljust och ett mörkt filtrerat lageröl. De nya sorterna beskrivs som "lite lyxigare" och kommer att offereras till Systembolaget. - Det blir öl med klass. Jag tror att vi har goda chanser att hävda oss mot konkurrenterna, säger Kent Persson, ansvarig för försäljning och marknadsföring. - Produktionsstoppet berodde på flera orsaker. Delvis handlade det om ekonomin. Men det största problemet var nog bristen på kunskap om öltillverkning. Bryggeriet drevs under en kortare tid av annan ägare, som gick i konkurs den 16 januari i år. I början av mars trädde familjen Persson åter in på arenan samtidigt som bolaget Två Bryggare bildades med nya delägare. Bolaget inkluderar även Tomelillabryggaren.

Magnus Wegerup magnus.wegerup@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.