Annons

Två personer omkom i stormen

Två personer miste livet och trafiken lamslogs när stormen med orkanvindar i går kväll härjade som värst i södra Skåne.
Ystad • Publicerad 10 januari 2005

En person utanför Skurup skadades i går kväll så allvarligt att han senare avled. Mannen hamnade vid 19-tiden under en så kallad rundbal av halm. Han fördes till Ystads lasarett, där han senare avled av sina skador.

En man i 30-årsåldern omkom när han körde in i ett träd som fallit över vägen vid Sturups flygplats. En annan bilist chockades så svårt av händelsen att han fick föras till sjukhus för vård. Färjetrafiken från Ystad och Trelleborg var inställd när stormen rasade som värst. På flera håll i södra Skåne uppstod timslånga strömavbrott.

Annons

All tågtrafik i Skåne stod från 19-tiden på lördagen och framåt stilla. Tågpassagerarna fördes vidare med buss.

"Vi har metervis med anmälningar om omkullblåsta träd i södra Skåne, säger vakthavande befäl på LKC (länskommunikationscentralen ) i Malmö. Brandmästare Bengt Lindgren, Ystad, bekräftar hans uppgifter:

– Ja, vi har under natten till söndagen genomfört 45 insatser och de flesta har gällt nerblåsta tak och omkullblåsta träd, berättar Bengt Lindgren. Under natten till söndagen slets en del av taket loss på Västervångskolan i Ystad. Det provisoriska taket i form av en presenning på Östra Portalkasernen i Ystad blåste också loss.

– Sydöstra Skåne har dock förskonats något från stormen. Vi har inte haft några trafikolyckor här i samband med stormen, säger inre befäl Anders Ohlsson, Ystad, i POSS. (Polisområde Södra Skåne). – Vi var under natten till söndagen fullt sysselsatta med att förankra tak och rensa vägar från omkullblåsta träd. Tre skorstensbränder inträffade också, berättar Bengt Lindgren, som dock tycker att stormen 1999 drabbade sydöstra Skåne betydligt värre.

Per Sjöberg

0411-55 78 47

per.sjoberg@allehandasyd.se

YSTAD
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons