Annons

Tysta minuter för katastrofens offer

På en mängd svenska arbetsplatser hölls i dag tre tysta minuter för alla dem vars liv slocknade under katastrofen i Sydostasien.
Ystad • Publicerad 5 januari 2005
Tre tysta minuter. Butiksföreståndare Leif Lundström och hans personal Ebon Lundström och Anita Ottosson hedrar minnet av offren i katastrofen i Sydostasien. Bild: Jan-Olle Persson
Tre tysta minuter. Butiksföreståndare Leif Lundström och hans personal Ebon Lundström och Anita Ottosson hedrar minnet av offren i katastrofen i Sydostasien. Bild: Jan-Olle PerssonFoto: 

På COOP Konsum Dragonen på gågatan i Ystad berättade butiksföreståndare Leif Lundström i kundradion att butiken skulle hållas stängd i tre minuter.

– Vi gör detta för att hedra de bortgångna och visa vårt deltagande med deras anhöriga, sa Leif Lundström i kundradion. Därefter låste han butikens innerdörrar.

Annons

Manifestationen genomförde han och personalens Anita Ottosson och Ebon Lundström vid en av butikens kassor. Flera kunder stannade upp och deltog därmed också i minnesstunden.

–Det känns rätt att på detta sätt hedra de omkomna, sa Anita Ottosson. Med tårar i ögonen berättade hon att vänner till henne varit i Thailand under katastrofen. De klarade sig som genom ett under.

Per Sjöberg

YSTAD
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons