Ung musikkår lockade många

Intresset bland ystadsborna för militärmusik och i synnerhet Hemvärnets Musikkår i Ystad går inte att miste på.I går eftermiddag var filmsalen på regementsområdet ordentligt besatt när kåren bjöd på den traditionella vårkonserten under ledning av dirígenten Stig Norberg.
Ystad • Publicerad 14 april 2002

Hemvärnets musikkår lockade storpublik på söndagen. Bild: Bass Nilsson" BORDER="0"Hemvärnets musikkår lockade storpublik på söndagen. Bild: Bass Nilsson Som vanligt serverades en musikalisk blandning med en stor spännvidd. Det är alltid lika överraskande vad kåren som i dag har ett markant inslag av unga medlemmar ska bjuda på. Den här gången framfördes förutom en mer traditionell repertoar även höjdpunkter som exempelvis Moussorgskys "Pictures at an exhibition" till finstämda "Frühlingsstimmen" av J Strauss d.y och "Våren" av en av den nordiska nationalromantikens största gestalter, Edvard Grieg. - För att hålla vår status som musikkår inom försvarsmakten gör vi årligen flera konserter med olika inriktningar, säger Håkan Blixt. Efter konserten delade kårchef Anders Blixt ut ett stipendium till trumbonisten Mikael Lellky ur Knut Nilssons Musikfond. Tidigare under eftermiddagen hade de som organiserar nästa års tattoo haft en genomgång och presentation. - Det ser bra ut. Vi ligger väl framme i planeringen och räknar bland annat med att släppa biljetterna i oktober, berättar Lars Herrstedt i ledningsgruppen. Det blir i så fall det tredje Ystad International Military Tattoo. Ledningsgruppen räknar med genom uppvisningarna i augusti och andra arrangemang att nå ut till 250|000 personer.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.