Ungdomar misstänks för mordförsök

Två av de tre unga män som i helgen anhölls misstänkta för grova övergrepp mot en 13-årig flicka i Ystad misstänks nu även ha försökt döda henne.
Ystad • Publicerad 24 september 2002

- Vi har säkrat viss teknisk bevisning, säger polisinspektör Ewa-Gun Westford-Wejnering vid polisområde södra Skåne. Det handlar om ett eventuellt brottsverktyg och fynd i bilen som ungdomarna färdades i. I går begärdes ungdomarna, som är 17, 18 och 19 år, häktade av kammaråklagare Lena Bredstedt och häktningsförhandlingen hålls i dag i Ystads tingsrätt. Flickan är kvar på sjukhuset för observation. Enligt uppgift är hon inte allvarligt skadad men däremot i mycket dåligt psykiskt skick. Det är under förhören med flickan och pojkarna som misstankarna om det mycket grova brottet stärkts. Både 17-åringen och 18-åringen är på sannolika skäl misstänkta för mordförsök alternativt grov misshandel. 18-åringen är också den som är misstänkt för våldtäkten medan 17-åringen och en 19-åring misstänks för medhjälp till våldtäkt. Den sistnämnde är på sannolika skäl även misstänkt för medhjälp till grov misshandel. Flickan var bekant med åtminstone en av ungdomarna som på fredagskvällen tog henne med sig i sin bil i Ystad. De körde enligt uppgift några rundor på stan och till närliggande orter, enligt polisen i syfte att misshandla andra män. - De har varit synliga i Skurup där de ska ha misshandlat en eller flera personer. Vi är tacksamma om vi kan få fler tips eftersom ingen anmälan gjorts, säger Westford-Wejnering. De har enligt uppgift färdats i en grå audi. De tre misstänka är kända för polisen men däremot inte för grov brottslighet. Till en början var det fyra män i bilen. Men den fjärde lämnade gänget vid 22-tiden på fredagkvällen. Ett par timmar senare åkte de resterande tre unga männen med flickan till Ystads Sandskog. Där blev hon våldtagen av en av dem, senare slagen och knivskuren. Hon lämnades därefter kvar i skogen. Svårt medtagen lyckdes hon tag sig till Hotell Saltsjöbadens reception varifrån polisen larmades. 13-åringens uppgifter gjorde att polisen kunde hämta de tre på lördagsförmiddagen. Samtliga anhölls på eftermiddagen. Ungdomarna är från trakten kring Ystad. Enligt polisen finns det missbruk med i bilden.

Lars Jarlsbo lars.jarlsbo@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.