Uppskattad kaffeoas återuppstår

Det är ett gediget bygge som Södra Skåningarnas Kamratförening låtit uppföra intill Soldattorpet. De nya utrymmena innehåller bland annat diskrum, vilket betyder att föreningen tillgodoser livsmedelsinspektörens krav.
Ystad • Publicerad 2 april 2002

I fjor somras upphörde serveringen som en följd av diverse anmärkningar från Ystads kommun. Men från och med den 1 maj är det grönt ljus. Då kan allmänheten åter igen avnjuta en kopp kaffe med hembakat bröd i natursköna Sandskogen. Det lovar Kamratföreningens ordförande Gert Nilsson. - Tillbyggnaden ger oss en god grund för fortsatt verksamhet. Den innehåller även glasskiosk, serveringsrum, kök, toalett, dusch och personalrum, säger Gert Nilsson. Ytan är 60 kvadratmeter. Kamratföreningen räknar med att slutnotan hamnar på mellan 350 000 och 400 000 kronor. Arbetet har utförts helt ideellt av medlemmarna. - Snart ska vi måla byggnaden. När det jobbet är klart så kommer den att smälta in fint i miljön, det är jag övertygad om, säger Gert Nilsson.

Magnus Wegerup magnus.wegerup@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.