Annons

Utan bibliotek får friskolan inget tillstånd

Eftersom Drottning Blankas gymnasie-skola saknar lokaler, bibliotek och ordentliga möjligheter till praktik säger Skol- inspektionen nej till skolans ansökan.
Ystad • Publicerad 30 september 2011

Redan tidigare har Drottning Blankas gymnasium tillstånd att starta samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap, men verksamheten har ännu inte kommit igång. Skolinspektionen har sagt nej till ansökningarna om fyra andra program. Skolföretaget har vänt sig till länsrätten för att få rätt att starta stylistutbildning. Eftersom gymnasieskolan gjorts om har Drottning Blankas gymnasium lämnat in en ny ansökan om att få starta stylistutbildning, men även humanistiska samt barn- och fritidsprogrammen.

Skolinspektionen avslår ansökan eftersom Drottning Blankas gymnasieskola inte kunnat säkerställa ändamålsenliga lokaler, inte har något skolbibliotek och framför allt inte kan garantera eleverna ordentlig praktik. Enligt skolans ansökan ska stylisteleverna ha egen mottagning för allmänheten med lärarna som handledare. Det tycker Skolinspektionen inte är tillräckligt.

Ann-Louise Olander
Cecilia Billgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons