Annons

Vardagen blev fest när Saluhallen hade premiär

Ljuvligt försommarväder inramade föreställningen när Saluhallen Regementet öppnade för allmänheten på fredagen.
Ystad • Publicerad 27 maj 2005
Godbitar i charkdisken. BILD: MARK HANLON
Godbitar i charkdisken. BILD: MARK HANLONFoto: 
Vimmel under invigningen av Saluhallen Regementet. @08 Bildbyline:BILD: MARK HANLON
Vimmel under invigningen av Saluhallen Regementet. @08 Bildbyline:BILD: MARK HANLONFoto: 
Makarna Mona och Jan Mårtensson åkte från Simrishamn till Ystad för att testa den nya sushibaren. BILD: MARK HANLON
Makarna Mona och Jan Mårtensson åkte från Simrishamn till Ystad för att testa den nya sushibaren. BILD: MARK HANLONFoto: 

När YA tittade på eftermiddagen var det fullt med besökare i lokalen. Så hade det sett ut ända sedan portarna slogs upp klockan tio, intygade fastighetsägaren Mustafa Alayan.

" Flera av butiksägarna höll på med förberedelserna nästan hela natten. Men det var värt besväret. Oj, så många positiva reaktioner bland kunderna. Jag har aldrig varit med om maken, sa en glad Mustafa Alayan.

Annons

Det var full fart i sushibaren redan från start. Fisken, som skulle räcka hela dan, tog slut efter en timme. Bara att ringa till leverantören och beställa mer.

" Här blev ju jättefint. Och sushi är inte alls dumt, sa Jan Mårtensson, som hade åkt från Simrishamn tillsammans med hustrun Mona och släktingarna John och Carol Goschy från Missouri, USA.

Makarna Goschy åt fisk med god aptit.

" Det är första gången vi är i Sverige och första gången vi äter sushi. Mycket gott, sa Carol Goschy till YA:s utsända.

Lilla Tåget transporterade passagerare mellan S:t Knuts torg och Saluhallen Regementet under premiärdagen.

Bröderna Stup stod för musikunderhållningen, medan väktarna från Högestad Security för säkerhets skull höll ett vakande öga på arrangemanget.

Saluhallen omfattar 1000 kvadratmeter med sammanlagt 13 butiker. Kunderna kan välja bland grönsaker, kött, fisk, ost, delikatesser, blommor, bröd, antikviteter och mycket annat.

Bygget påbörjades i januari.

Magnus Wegerup

0411-55 78 65

magnus.wegerup@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons